Travel by bike in A’dam – part two

Daar ging ik dan de markt op, hangslot kopen voor m’n nieuwe fiets. Nu kan hem niks meer gebeuren dacht ik nog. Paar maanden later: fiets weg. Je kent dat gevoel misschien wel; nog 5 keer heen en weer lopen of hij er echt, echt niet staat.
Misschien is hij verplaatst? Misschien had ik hem toch ergens anders neer gezet?

Nee, na die 5 keer blijft mijn paroolfietsje nog steeds pleitte. Hoe moeizaam je ook fietste, hoe moet ik nou zonder jou die half uur naar school fietsen? Zo’n fiets wordt toch je buddy trough life. Sort off. De tram mag misschien lekker lui zijn, ik hou toch echt van fietsen.

Op zoek naar een nieuwe fiets. Paar weken erna vind ik er een op marktplaats. Ik bel aan en een student doet open. ‘Jij kwam voor de fiets?’ ‘Ja!’ zeg ik enthousiast. Nog net niet denk ik: ‘wat ben ik toch zelf-stan-dig!’ Hij twijfelt bij het zien van mijn enthousiasme. ‘Fiets er eerst maar eens op en zeg dan wat je er van vindt’ mompelt hij.

‘Hij fietst fantastisch!’ Hij kijkt me aan alsof ik gek ben. ‘Okee, volgens mij zit er een slag in het voorwiel maar verder is het toch niet zo erg?’ ‘Nee, nee inderdaad! Je wilt hem dus?’

Na een minuut ben ik trots de eigenaar van mijn eerste zelfgekochte Amsterdamse fiets.

Na een paar dagen begrijp ik waarom hij zo twijfelde bij het zien van mijn net-de-lotterij-gewonnen-gezicht. Deze fiets is niet te harden. Maar ik trap rustig verder met in mijn hoofd de gedachte ‘goed voor mijn beenspieren!’.

Wanneer een vriendin en ik een avond naar Leidseplein gaan is er bij terugkomst alleen nog het (weer nieuw gekochte) hangslot te zien. Bungelend aan de fiets van mijn huisgenootje die verder zelf goed vaststaat aan een paal.

‘Had je hem niet aan de andere fiets vast gedaan?’ vraag ik nog, vol ongeloof starend naar het hangslot.

Even later ben ik over mijn fietsdrama heen. Die dief heeft iniedergeval de zwaarste fietsrit van zijn leven. Mag hij lekker zijn beenspieren gaan trainen.

Het probleem is nu dat ik een weerstand voel weer een nieuwe fiets te kopen. Een beetje een ‘het heeft toch geen zin’ kwestie.

What to do?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s